Autófelszerelés Blog

Kerékpárszállító kisokos

2019.07.09 13:56

Az autóval kezdődik minden
Amikor megkeres minket egy vásárlónk, hogy szeretné magával vinni a család összes biciklijét a nyaralásra, elsőként mindig ezeket kérdezzük meg tőle:
• Milyen autóról van szó?
• Van vonóhorog a kocsin?
• Hány kerékpárt szeretne szállítani?

A válaszok ugyan egyszerűek, de az ideális megoldás kiválasztása már több időt vesz igénybe. Összeállítottunk egy rövid ismertetőt, hogy könnyedén megtalálhassa az Önnek szóló ajánlatunkat.

Kerékpártartó tetőre
Tetőcsomagtartó és kerékpártartó minden autóra felszerelhető, de ahány modell annyi megoldás és persze az Ön igényei az elsők. Akár öt biciklit is szállíthat egyszerre kényelmesen.,
A kocsi tetejének kihasználása kézenfekvő, de figyelembe kell venni, hogy pakoláskor minden súlyt fej fölé kell emelni. Akkor, ha Ön ritkán használja autóját kerékpárszállításra – évente csak kétszer, háromszor – elég egyszerűbb kerékpártartó síneket beszereznie.

Kerékpártartó tetőre


Igaz fel és lepakoláskor gyakran úgy gondolja majd, hogy egy harmadik kezet kellene növesztenie, hiszen kapaszkodnia kell, tartania a biciklit és ezzel egyidejűleg meghúzni a hevedereket is. Viszont erre a megoldásra nem költ vagyonokat. Ha gyakrabban – akár minden hétvégén, amikor jó idő van – elmegy a család kerekezni, akkor érdemesebb, olyan kerékpártartót választania, ami megtartja a biciklit a vázánál fogva Ön helyett, így már nem kell azon aggódnia, hogy a bringa kibillen az egyensúlyából és leesik.

Kerékpártartó vonóhorogra
Említettük, hogy az autó adottságaitól függ, melyik szállítási mód a legmegfelelőbb Önnek. Abban az esetben, ha a kocsin van vonóhorog és nem használja aktuális utazáskor másra, akkor érdemes ezt kihasználni.
A drótszamarakat, csak pár centire kell megemelnie a földtől, rögzítenie és már indulhat is! Arra viszont figyelnie kell, hogy mekkora a függőleges terhelhetősége a vonóhorognak, mert ettől függ hány kerékpárt tud rajta szállítani. Ha ez is megvan, akkor jöhet szóba a kényelem. Az alap modelleknél felszereli a kerékpártartót, felteszi a bicikliket majd, ha megérkezett mindent lepakol, hogy ki tudja nyitni a csomagtartót.

Kerékpártartó vonóhorogra


Ennél vannak okosabb konstrukciók, amiket pillanatok alatt felcsatolhat és egy kar segítségével egyszerűen lebillenthet. Így könnyen hozzáfér a csomagtérben sorakozó tárgyakhoz is.

Hátsó ajtóra
A megoldások közül a hátsó ajtóra szerelt bicikliszállító a könnyen kezelhető. Viszont csak kevés autó alkalmas arra, hogy elbírjon egy ilyen tárolót.

Kerékpártató hátsó ajtóra


A mostanában divatos karosszériák sok esetben képzik ennek szállítási módnak akadályát. Ha szerencséje van és az igényeit is ez a megoldás elégíti ki a legjobban, akkor már csak azt kell eldöntenie, hogy hány bringát akar szállítani.

Hibrid megoldások
Sokéves eladási tapasztalatunk azt mondatja velünk, hogy gyakran jobb egyszerre több szállítási módot kombinálni. Ezt a legegyszerűbb egy példával bemutatni. Vegyünk egy öttagú családot, anya, apa és három gyerek. Ön vásárolt egy négy kerékpár szállítására alkalmas vonóhorgos tárolót, de el kell tennie még egy biciklit. Ekkor eszébe jut, hogy van tetőcsomagtartója és arra felteszi az ötödiket. Nálunk mindig talál megoldást, azért vagyunk, hogy élmény legyen az utazás.

Határ a csillagos ég
Most elsősorban az egyes szállítási megoldások közti különbséget taglaltuk, de ezen felül még nagyon sok lehetőség közül választhat. Vonóhorgos csomagtartóink között olyan típusok is vannak, amik egyedi világítással rendelkeznek.
Nem utolsó szempont az sem, hogy a kerékpárokat hozzá tudja-e zárni a tárolóhoz, ezáltal az autójához is, hiszen így nyugodtan megállhat akár hosszabb időre és hagyhatja őrizetlenül a szállítmányt. Reméljük segítettünk Önnek is, mint több ezer korábbi vásárlónknak, megtalálni az ideális konstrukciót. Kellemes utazást és jó kerekezést kívánunk az egész családnak!