Autófelszerelés Blog

Autószőnyeg
Fogum
Gumiszőnyeg
Szűrés törlése
Egri Balázs
2022.11.14 13:51
Tetőcsomagtartó választó kisokos

Van már kisokosunk a légterelőkről, a csomagtértálcákról, a gumiszőnyegekről és a kerékpártartókról is; gondoltuk elérkezett az ideje annak, hogy a tetőcsomagtartókról is készítsünk egyet. 

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen tetőcsomagtartót választasz az autódra, hiszen még a márkákon belül az egyes modellek esetében is sokszor eltér a méret.

Viszont kezdjük is az elején, mielőtt még felvennénk a búvárruhát, és belemerülnénk a szakmai mélységekbe.

Egri Balázs
2022.10.14 13:13
Légterelő kisokos

A légterelő a legtöbbek szemében maximum dizájnelem, pedig rendkívül hasznos, praktikus kis termék. Spoilerként annyit elárulunk, hogy véd többek között az esőtől, az UV-sugárzástól, ráadásul még te is könnyen felszerelheted otthon.

A cikkben bemutatjuk ezt a méltatlanul mellőzött, mégis hasznos kis autóalkatrészt és mindent, amit ezzel kapcsolatban tudni érdemes.

Vágjunk is bele!

Kerékpárszállító kérdezz-felelek: 15+1 kérdés és válasz a biciklitartókról

A kerékpártartókkal kapcsolatban több kérdés is érkezik hozzánk. Észrevettük, hogy ezek a kérdések javarészt ismétlődnek, tehát úgy gondoltuk, hogy most összegyűjtjük ezeket egy csokorba, és egyenként megválaszoljuk őket.

Természetesen a tőlünk megszokott szakértelemmel és részletességgel. Nézzük is meg, hogy mit kérdeztek tőlünk a leggyakrabban.

Így tartsd karban a biciklitartódat és tárold kis helyen télen

Télen tipikusan off-szezon van, ami a kerékpározást illeti; kevés olyan aszkéta-atléta van, aki a mínusz 10 fokokban is biciklire pattan. (Ha épp te vagy az, akkor pedig minden tiszteletünk).

Erre a pár hónapra érdemes levenni a biciklitartót is a kocsiról, és kerékpárokat is olyan helyre tenni, ahol a lehető legkevésbé zavarja az embert.

A cikkben most erre és a kerékpártartók téliesítésére vonatkozóan mutatunk különböző tippeket.

Egri Balázs
2022.10.14 09:22
Méretpontos csomagtértálca kisokos

A kárpit védelmének fontosságáról már megemlékeztünk a méretpontos gumiszőnyegről szóló cikkünkben. Ott csak érintőlegesen említettük a csomagtértálcát, pedig a csomagtér védelme ugyanolyan fontos, mint az utastéré. 

Nézzük is meg, mit érdemes tudni ezzel kapcsolatban!

Egri Balázs
2022.10.14 09:11
Méretpontos gumiszőnyeg kisokos

Nagyon sok esetben csak akkor fordítunk kellő figyelmet a kárpit védelemre, amikor már megtörtént a baleset (értsd: kiömlött a kávé, méteres a sártenger és barátai).

Leginkább persze ott történik meg a baj, ahol zajlik az élet: amikor a gyerekek virgonckodnak a hátsó ülésen, vagy a vezetőoldali ülésnél, ahol simán beszállunk sáros lábbal a kocsiba.

A szövet szőnyeg nem igazán kézenfekvő megoldás, mivel hamar koszolódik, ráadásul baromi nehéz tisztítani. Ezzel szemben a gumiszőnyeget néhány perc alatt le lehet csapatni nagynyomású vízzel, vagy súlyosabb szennyeződés esetén egy kis szappanos vízzel és végeztünk is.

Mielőtt még tovább robognánk, álljunk is meg egy pillanatra a piros a lámpánál, és nézzük meg a méretpontos gumiszőnyeg előnyeit.

E-bike kisokos: így válaszd ki a tökéletes elektromos kerékpárt

Nem is kérdés, hogy lassan kicsiny hazánkba is begyűrűzik az e-bike forradalom. Nyugaton már az eladott bringák mintegy harmada elektromos bicikli. Ettől ugyan mi még messze vagyunk, de a növekvő tendencia a hazai kerékpárutakon kanyaró kerékpárokat elnézve elég szembetűnő. 

 

Mivel mi is sokat e-bike-ozunk, úgy gondoltuk, érdemes a felhasználó szemével egy kisokost összeállítani. Épp ezért ez egy nagyon átfogó cikk lesz, amiben mind a vásárlás előtt állók, mind a középhaladó e-bikeosok megtalálják a nekik való olvasmányt.

Ne is szaporítsuk tovább a szót, vágjunk is bele. 

Thule kerékpártartó kisokos: melyik típust válaszd?

A legnépszerűbb Thule kerékpártartók

Kevés sportosabb dolog van a bringázásnál. Eleve szuper, ha az embernek igénye van egy kis mozgásra, de a biciklizéssel azon túl, hogy hatalmas vádlikat és combizmot varázsol még a környéket is felfedezheted.

 

Bármennyire szép is a kis hazánk, egy idő után mindenki elkezdi unni, ha ugyanazokat a környékbeli utcákat, tájakat látja, és szeretne felfedezni más vidékeket. Ilyenkor érkezik el az idő egy bringatartó vásárlására. 

 

Ha már tudod, hogy neked is szükséged van egy ilyen praktikus kis eszközre, akkor érdemes elolvasnod az általánosabb jellegű cikkünket a kerékpártartókról. 

 

Itt összegyűjtöttük mindazokat az információkat, amiket tudni kell a különböző kerékpártartó fajtákról, valamint listaszerűen összegyűjtöttük az egyes típusok előnyeit és hátrányait is. 

 

A mostani bejegyzésben pedig a legnépszerűbb biciklitartókat vesszük górcső alá, konkrét termékajánlóval. Persze igyekeztünk itt is a jobb átláthatóságra és a praktikumra menni, ezért típusonként gyűjtöttük őket össze.

Egri Balázs
2022.09.25 08:38
Honnan tudom milyen autóm van?

Honnan tudom milyen autóm van? 7+1 szempont és segédlet 

Ha már vásároltál nálunk, vagy még csak nézelődő vagy, feltűnhetett, hogy sok esetben a különböző termékkategóriáknál először ki kell választanod az autó típusát, és csak ezt követően tudod megnézni a felszereléseket.

Ez azért van, mert nagyon sok az autóspecifikus termékünk, ami azt jelenti, hogy az adott felszerelés csak az adott típusú és évjáratú kocsihoz passzol.

Épp ezért úgy gondoltuk, hogy hasznos lesz egy kis segédlet a jövőbeli vásárlásodhoz. (És persze tök jó móka hosszasan elsorolni, hogy pontosan milyen kocsid van akkor, ha valaki kérdezi.)

Hogyan válaszd ki a legjobb kerékpártartót a kocsidhoz?

Hogyan válaszd ki a legjobb kerékpártartót a kocsidhoz?

Bármennyire is a kerékpároddal fekszel és kelsz, bármennyire is imádod, a kocsiban nem tudod magad mellé becsatolni az anyósülésre. Sőt, a legtöbb autónak pici a csomagtere, és csak nagyon nehezen, nyögvenyelősen-szétszerelősen lehet beszuszakolni a biciklit. 

Márpedig, ha a meseszép osztrák hegyek között akarsz suhanni a bringáddal vagy Szlovéniát vennéd célba, akkor valahogy meg kell oldanod a kerékpár szállítását. 

Erre jelent megoldást a kerékpártartó, aminek három típusa van. Viszont, mielőtt ezeket részletesen bemutatnánk és kiveséznénk, nézzük meg, hogy milyen praktikus szempontokat érdemes figyelembe venned vásárlás előtt.


Tetőcsomagtartó összehasonlítás

Itt szeretnénk be mutatni a csomagtartók össze hasonlítását

Egri Balázs
2021.10.29 13:38
Rezaw gumiszőnyegek bemutatása

Rezaw autószőnyegek TPE gumiszerű anyagból készülnek.

Gumiszőnyeg kiválló minőségűek, Fekete, Bézs, Szürke színben kaphatóak.

Egri Balázs
2021.10.29 13:38
Frogum 3D Pro-line sorozat bemutatása

Kiváló minőségű FROGUM autószőnyegek  közül is kiemelkedik a PRO-LINE sorozat. fekete műanyag TPE gumiszerű anyagból készül tartóssága extra erős.

Gumiszőnyeg gyártásnál használt legjobb minőségű anyag használatának köszönhetően soha nem látott kopásállóság jellemzi őket.

Amit a légterelő vásárlás kapcsán tudni érdemes…

 Az autóra szerelhető oldalablak légterelő négy funkcióval rendelkezik.

  • Az ablakot 3-6 cmre le lehet húzni, úgy hogy a levegő mozogjon, de huzat ne legyen az autóba.
  • Az ablak lehúzásával a szélvédő párásodása megelőzhető.
  • Eső esetén nem csap be a víz a résnyire nyitott ablakon.
  • A jól megválasztott légterelő kifejezetten esztétikus az autón.
2020.03.30 18:07
Járvány az utakon

Közel másfél milliárd gépjárművet tartanak számon a világon, ami döbbenetesen sok autót jelent. Ennél már csak az autók számának növekedési üteme döbbenetesebb – egyes becslések szerint húsz éven belül már kétszer ennyi, közel 3 milliárd gépjármű lesz forgalomban a bolygón. Tekinthetünk erre civilizációs vívmányként, hiszen ez azt jelenti, hogy egyre több ember engedheti meg magának, hogy autóba üljön, ennek a globális elkényelmesedésnek azonban van egy rendkívül kellemetlen mellékhatása is, mégpedig a járványszerűen pusztító közúti balesetek.

Agresszivitás a volán mögött

Mindenki találkozott már magukból kivetkőzve ordibáló vagy agresszív manőverekkel büntető autósokkal vezetés közben. Olyannyira így van ez, hogy a sofőrök többsége már el is fogadta ezt, mint a nagyvárosi közlekedés egyik velejáróját. De vajon minek köszönhető az, hogy a kormánynál ülve nagyobb valószínűséggel veszítjük el a fejünket, mint például egy uszodában vagy bevásárlóközpontban?