Autófelszerelés Blog

Kitől véd a VÉDA?

2019.04.25 10:00

Mindenki siet valahova. Autóban ülve nem csak azért száguldozunk, mert minél előbb oda akarunk érni kitűzött úti célunkhoz, hanem azért is, mert a sebesség mámorossá tesz. A gyorshajtás azonban balesetveszélyes. Bármennyire próbálják sokan elbagatellizálni a jelentőségét, azon nem lehet vitatkozni, hogy egészen más egy baleset kimenetele, ha a járművek 80 km/ h-val ütköznek 40-50 km/h helyett.

Mivel a balesetek nagyjából egyharmadában szerepet játszik valamilyen módon a megengedett sebesség túllépése, nem meglepő, hogy a rendőrség minden erejével igyekszik visszaszorítani ezt a jelenséget. A gyorshajtók elleni küzdelem egyik fontos állomása volt a több mint három éve működő VÉDA-kapuk telepítése.


A traffipaxozó rendőröket senki sem szereti, korábban gyakran vetették a szemükre, hogy miért sunyin, egy bokorból fotóznak, és egyébként is, miért nem a valódi bűnözőket üldözik a munkába siető átlagemberek helyett. A VÉDA-kapuk felszerelésével a rendőrség mindkét vádra reagált, hiszen a hatalmas, szürke kapuk kilométerekről láthatóak, ráadásul még ki is vannak táblázva, működtetésükhöz pedig nem kell emberi erő, így a rendőrök nyugodtan kergethetik a betörőket és a gyilkosokat. Azt gondolhatnánk, hogy az autós társadalom ezek után belenyugodott, hogy azokon a helyeken bizony lassítani kell, és ha nem is mindenhol, de a VÉDA-kapuk közelében betartja a sebességhatárokat. Hát, nem egészen ez történt.
Az eddig közzétett rendőrségi statisztikák szerint a kiszabott közigazgatási bírságok száma nem hogy csökkent volna, hanem nőtt, ami azért is nehezen érthető, mert az autókba szerelt kilométerórák szándékosan többet mutatnak, ezzel is óvva a sofőröket a gyorshajtástól. Hogyan lehetséges akkor, hogy mégis ilyen sokan képtelenek lelassítani ezek előtt a szürke kapuk előtt? Ráadásul úgy hírlik, hogy a hatóságok egyelőre nem is használják ki a kapuk adta összes lehetőséget, legalábbis nem hallottunk még olyanról, akit VÉDA-felvételek alapján büntettek volna meg mobilozásért vagy be nem kapcsolt biztonsági övért. Mi lesz itt akkor, ha ezeket a funkciókat is élesítik?

Ha szeretné bebiztosítani magát a drága fotók és a kellemetlen ajánlott levelek ellen, válasszon az autófelszerelések.hu kínálatában megtalálható radaros és lézeres traffipaxjelzők közül!