Autófelszerelés Blog

Hogyan őrizzük meg autónk értékét?

2019.07.22 10:00

Abban a pillanatban, ahogy új autónkkal kigördülünk a kereskedés kapuján, az máris veszít az értékéből. Ugyanez igaz a használt járművekre is – nagyon ritka az, hogy valaki ugyanannyiért (esetleg többért) tudja később eladni az autót, amit megvásárolt. Az autónk értékcsökkenése tehát elkerülhetetlen, annak mértéke azonban már rajtunk múlik. Léteznek különböző praktikák, autófelszerelések és módszerek, amelyek segítségével akár évekkel meghosszabbíthatjuk autónk élettartamát, és konzerválhatjuk értékét!

Megfelelő karbantartás
Az éves olaj- és szűrőcsere, illetve a motor szervizelése a legfontosabb, azt az autót ugyanis nehéz jó áron eladni, amelyik nem indul be elsőre, vagy fura fények világítanak a műszerfal kijelzőjén. A gondosan vezetett szervizkönyv, a tiszta motortér és az egészséges motorhang százezrekkel növelheti az autó értékét, ha eladásra kerül a sor. De ide tartozik az is, hogy lehetőleg ne furikázzunk majdnem üres tankkal, azzal ugyanis tönkrevághatjuk az autót.
Karosszéria tisztítása
Egy jármű értékének felét mindig a karosszéria adja. A karosszéria rendszeres tisztítása nem csak azért fontos, hogy megőrizzük az autó eredeti állapotát és óvjuk a fényezését, hanem hogy megelőzzük a kezdődő korróziót. Fontos, hogy az apró sérüléseket minél előbb észrevegyük és kijavítsuk, mert ha megjelenik a rozsda, onnantól fogva már sokkal nehezebb dolgunk lesz.
Belső tér megóvása
A belső tér az autó legsűrűbben használt területe, ezért ez árulkodik a legmegbízhatóbban arról, mennyire vigyáz valaki a kocsijára. Az autókárpit állapota mindig fontos szempont az autó értékének megbecsülésekor, ezért a lábtereket érdemes gumiszőnyeggel védeni, a csomagtartóba méretpontos csomagtértálcát tenni, az ülésekre pedig üléshuzatot húzni. Emellett a műszerfal és az ajtók műanyag borításának rendszeres tisztítását sem szabad elhanyagolni, különben maradandó foltok is keletkezhetnek rajtuk.
Az autófelszerelések.hu célja, hogy minden autós számára élmény legyen az utazás, a webáruházunkban megtalálható autófelszerelések segítségével pedig a tulajdonosok könnyedén megóvhatják autójuk állapotát és értékét!