Autófelszerelés Blog

A legidegesítőbb szokások autóvezetés közben

2019.01.30 10:00

Természetesen mindenki, aki ezt a cikket olvassa, az átlagosnál jobban vezet, türelmes a közlekedés más résztvevőivel szemben, és soha nem tesz olyasmit, amivel idegesítené a többi sofőrt. De mi mindent csinálnak mások, amivel idegesítenek bennünket? Egy felmérés szerint az alábbi szokások idegesítenek minket a leginkább:

1. Telefonálás
Számos tanulmány és felmérés bizonyította már, hogy a vezetés közben mobilozás legalább olyan veszélyes, mint ittasan ülni a kormány mögé. Nem csoda, ha mindenkiben felmegy a pumpa, amikor azt látja, hogy valaki veszélybe sodorja viselkedésével a többi autóst.

2. Gyorshajtás
Nem arról beszélünk, amikor valaki a megengedett 50 helyett 55-tel „száguld”, hanem amikor egy-egy önjelölt F-1 pilóta vadul cikázva váltogatja a sávokat és a megengedett sebesség duplájával igyekszik befurakodni a nem létező résekbe.
3. Behavazott autók
Mit szólnánk, ha szélvédőnkbe csapódna egy méteres átmérőjű, 20 kilós tálca? Valószínűleg nem örülnénk. Márpedig ez is megtörténhet olyankor, amikor valaki „elfelejti” lekaparni a kocsija tetejére fagyott havat, ami aztán egy ponton a levegőbe emelkedik, és ki tudja, hol áll meg.
4. Nem indexelés
Mindannyian ismerjük a dühítő érzést, amikor a bebocsátást várjuk a körforgalomba, de az onnan éppen kihajtó autós nem veszi a fáradságot, hogy jelezzen, így mire elindulnánk, odaér a mögötte lévő, ezért nem tudjuk kihasználni az egy autónyi szünetet.
5. Bekapcsolva hagyott reflektor
Nem véletlenül szerepel a KRESZ-ben, hogy a reflektort kizárólag lakott területen kívül és csak olyan szituációban szabad használni, amikor az a közlekedés egyetlen más résztvevőjét, még a közeli folyón közlekedő hajókat sem zavarja. Vannak, akik ezt elfelejtik, de nyilván csak azért, mert őket még sosem vakította el egy szembejövő autó reflektora.
Persze nem szabad hagynunk, hogy mások tapintatlansága felbosszantson, különösen vezetés közben, ezért az autofelszerelesek.hu minden autósnak azt javasolja, hogy válasszon egy kényelmes kartámaszt az autójába, lazuljon el, és próbáljon bosszankodás helyett megértően mosolyogni mások hibáin.