Autófelszerelés Blog

A csomagtartóba pakolás művészete

2019.03.27 10:30

Amikor az ember autót vesz, és üresen megvizsgálja a csomagtartót, az általában sokkal nagyobbnak tűnik, mint amikor egy nyaralásra vagy egy hosszabb rokonlátogatásra akarja telepakolni a legszükségesebb holmikkal. Természetesen nagyon nem mindegy, hogy hány gyereküléssel és babakocsival kell számolnunk a pakolásnál, de létezik néhány apró trükk, amely segít minél optimálisabban kihasználni a rendelkezésünkre álló csomagteret.

A személygépkocsik csomagtartójának átlagos térfogata 300-400 liter, ami első hallásra nem tűnik kevésnek, de amint belerakjuk az első bőröndöt, azonnal kiderül, hogy nem is olyan sok. Jól jön ilyenkor a tetrisben szerzett jártasság, hogy a kisebb-nagyobb csomagokat úgy tudjuk egymás mellé és fölé illeszteni, hogy lehetőleg minél kevesebb kihasználatlan tér maradjon. Érdemes a legnagyobb bőröndöket tenni alulra és azután sakkozni a fennmaradó kisebb táskákkal és dobozokkal, míg sikerül mindent bepasszírozni a csomagtérbe.


Ha a csomagtartó már dugig megtelt, és még mindig nem nyelte el az összes holmit, akkor lehet a további megoldásokon gondolkodni. A kesztyűtartót például sokan csak iratok vagy kisebb tárgyak tárolására használják, pedig a legtöbb típusban elég nagy ahhoz, hogy beleférjen egy kisméretű táska, ezért érdemes átnézni a kesztyűtartóban tartott holmikat, mert lehet, hogy sok közülük teljesen felesleges, és csak a helyet foglalja. Sokat segíthet a vákuumcsomagolás is, főleg ha párnát, ágyneműt vagy nagyobb ruhadarabokat (például síruhát) akarunk magunkkal vinni, mert ezzel a módszerrel felére-harmadára csökkenthető a térfogatuk.

Ha pedig már minden praktikát bevetettünk, és még mindig kevés a hely, akkor érdemes beszerezni egy tetőcsomagtartót, tetőkosarat vagy tetőboxot, nehogy otthon kelljen hagyni valami feltétlenül szükséges holmit. Az autofelszerelesek.hu webáruházában minden autótípusra megtalálható a legideálisabb kiegészítő, amellyel megnövelheti autója szállítási kapacitását, nézzen körül nálunk, nem fogja megbánni!