Autófelszerelés Blog

Tavasz vagy nem tavasz?

2018.02.23 09:57

Már csak napok kérdése, és véget ér a február, azaz megkezdődik a meteorológiai tavasz, ám ez nem feltétlenül jelent egyet a jó idő beköszöntével, hiszen ki ne emlékezne 2013 brutális márciusára, amikor forradalmunk ünnepén viharos erejű széllel és 25 cm-es hóval lepték meg az országot az égiek. Két autópálya is járhatatlanná vált, át kellett vágni a szalagkorlátokat, hogy az autók vissza tudjanak fordulni, de még így is több ezren rekedtek az utakon, és sokan csak a környékbeliek jóindulatának köszönhetik, hogy nem fagytak halálra. De nem mindenki volt ilyen szerencsés, a márciusi havazásnak ugyanis hat halálos áldozata is volt, velük a kihűlés végzett.

 


Okos ember más kárán tanul, tartja a mondás, és egészen biztos, hogy sokan tanultak abból az esetből. De a legjobb tanítómester természetesen a személyes tapasztalat. Aki tanúja vagy elszenvedője volt a kora tavaszi ítéletidőnek, egy életre megtanulta, hogy télvíz idején pokróc, termosz és hólánc nélkül nem szabad útnak indulni, és az sem mindegy, hogy az autó milyen állapotban van. Manapság már méretes közhelynek számít, hogy a téli gumin nem szabad spórolni, de a bikakábel vagy a fagyálló folyadékkal kevert ablakmosó legalább ilyen fontos tartozéka a téliesített járműnek. Az akkori veszélyhelyzet másik fontos tanulsága, hogy lehetőleg teli tankkal vágjunk neki az útnak, mert ha hótorlasz állja az ember útját, és nem tud továbbmenni, akkor a fűtött autó belsejében van a legnagyobb biztonságban. A szomszédos Ausztriában a hasonló esetek miatt november és április között téli gumi vagy hólánc nélkül már ki se szabad állni a garázsból, és bár nálunk ezt még nem írja elő rendelet, a józanész azt diktálja, hogy minél előbb szerezzük be őket, mert az életünk múlhat rajta.

Az autofelszereles.hu oldalának rendszeres látogatói tudják, hogy nálunk az összes Magyarországon népszerű autómárkához megtalálhatóak a szükséges kellékek, az Opeltől a Chryslerig, a Suzukitól a Cadillacig minden márka képviselteti magát webáruházunkban.