Autófelszerelés Blog

Sok holmit kis helyre

2018.06.27 10:38

Véget ért a tavasz, kezdődik a nyaralószezon, lehet keresgélni a jobbnál jobb autós úti célokat. És persze ismét kalkulálhatunk a garantált agyvérzéssel, amikor minden tetriszezés közben szerzett rutinunkat fel kell használnunk, hogy a család minden tagjának beférjen a holmija a bőröndökbe, azok pedig az autó csomagterébe.

Íme, néhány jó tanács azoknak, akik biztosra akarnak menni, és semmit nem szeretnének otthon hagyni:
– Mielőtt elkezdenénk a bepakolást, érdemes végiggondolni, hány napra utazunk, fogunk-e mosni az ott tartózkodás alatt, vagy minden napra tiszta váltás ruhát kell vinni, illetve milyen időre számíthatunk.
– Sokat segíthet, ha már az indulás előtt hetekkel elkezdünk listát írni a szükséges holmikról, így nagyobb az esélye annak, hogy semmi fontosat nem felejtünk itthon.
– Haladjunk csoportonként a pakolással. Szedjük össze előbb mindenkinek a ruháit, aztán a gyógyszereket, majd a strandcuccot, az elektronikai eszközöket, és így tovább. Csoportonként haladva nagyobb az esély, hogy nem marad ki semmi.
– Mielőtt elkezdenénk megpakolni a bőröndöket, tegyünk mindent egy helyre, például a franciaágyra, és fussuk át a kupacokat, hogy tényleg nem maradt-e ki semmi. Ha van listánk, akkor még egyszerűbb a dolog, mert kipipálhatjuk rajta az egyes tételeket.
– Próbáljuk bele az üres táskákat és bőröndöket az autó csomagtartójába, hogy biztosan befér-e az összes, amit magunkkal akarunk vinni, ne akkor derüljön ki, hogy mégsem, amikor már mindegyiket megpakoltuk.

tetőbox thule


– A jó helykihasználás megkönnyíti a dolgokat, például kevesebb táskát kell magunkkal vinnünk. Kézitáskába mindig azok a dolgok kerüljenek, amikre az utazás alatt szükségünk lesz. A szokásos egyenként hajtogatás helyett a gyakorlott utazók a ruhák feltekerését javasolják. Az a lényeg, hogy mindig kabát, pulóver vagy hosszú ujjú felső legyen legalul és hosszú szárú nadrág. Ezek tudják összetartani a ruhákat. A legkisebb ruhák kerülnek legfelülre, vagyis a feltekerés után ezek lesznek belül.
– Ha kicsi az autó csomagtartója vagy túl sok a holmi, akkor toldjuk meg a kocsi rakodókapacitását jó minőségű tetőcsomagtartóval, tetőkosárral vagy tetőboxszal az autofelszerelesek.hu kínálatából.