Autófelszerelés Blog

Síléctartók azoknak, akik télen is a sportot választják

2016.12.20 11:48

Az autós kirándulások egyik legnehezebb logisztikai feladata, hogy mindent a kocsiba tudjunk zsúfolni, amire a kikapcsolódás ideje alatt szükségünk van. Ha lehet, akkor a téli csomagolás pedig még a nyárinál is körültekintőbb szervezést és figyelmet igényel. Hely kell a hóláncnak, egy takarónak, a bikázó kábelnek, termoszoknak, a síbakancsoknak, a síléceknek... Utastérben csak akkor szállítsa sífelszerelését, ha sízsákba csomagolta, ha elegendő hely áll a rendelkezésére, hogy megfelelően rögzítse a léceket, snowboardot! A nem megfelelően rögzített sífelszerelés balesetveszélyes, halált okozhat, mindamellett, hogy az utastérben együtt utazni a csomagokkal körülményes és kényelmetlen.

A sífelszerelést utaztassa autója tetején! Ha már rendelkezik tetőcsomagtartóval, egyszerű a dolga: a különböző adapterek segítségével könnyedén rögzíthetőek az akár zárható és oldalra csúsztatható síléctartók. Számtalan típus, szín és méret közül választhat, hogy megtalálja a sportfelszerelése számára legalkalmasabb eszközt.

 

Síléctartók azoknak, akik télen is a sportot választják

 

Ha nincs tetőcsomagtartó az autóján, és nem is szeretne erre költeni, jó megoldás egy mágneses síléctartó. Könnyen felszerelhetősége bizonyosan az előnye, és az sem mellékes, hogy használaton kívül vígan elfér a csomagtartóban (ha még van benne hely...), de arra mindenképpen figyelni kell, hogy a felfekvés alatt sérülésmentes acél tetőfelületre van szükség, vagyis erősen domború tetejű, esetleg bordázott vagy panorámatetős autóra nem lehet rögzíteni. Fontos tudni, hogy a mágneses síléctartók is kaphatóak biztonságos, zárható kivitelben.

 

A sílécek szállításánál különös gonddal járjon el a kötéseket illetően! A kötések magasságát figyelembe kell vennie a léctartó kiválasztásakor! A lécek semmiképpen nem érhetnek az autó tetejéhez, így, ha magas kötésű léceket utaztat, magasabb síléctartót vásároljon! Ugyanezt a típust érdemes felszerelnie akkor is, ha két snowboardot szeretne magával vinni. Ha pedig félti léceinek kötését, csomagolja őket kötésvédő zsákba, hogy az eső, a hó ne árthasson nekik!

 

Ha kérdése van, keressen minket, mindenben a segítségére leszünk!