Autófelszerelés Blog

Légterelők a kényelemért

2016.09.19 15:53

Legyünk őszinték! Autózni úgy jó, ha kényelmesen tehetjük. Hosszú utat megtenni feszengve, nélkülözve a komfortot, annyit jelent, hogy fáradtan, morogva érkezünk a célhoz, és nagy eséllyel azt a programot sem tudjuk élvezni, amiért egyáltalán autóztunk. A kényelmes utazáshoz sokszor pedig nem is arra van szükség, hogy drága, prémium kategóriás gép fusson alattunk (bár ártani nem árthat), sokkal inkább azokra az apró kiegészítőkre, autófelszerelési cikkekre van szükség, amelyek bármilyen korú és típusú autóra vagy autóba szerelve megemelik az utazás élményét. A kellemes autózásnak egyik ilyen, szinte észrevehetetlen trükkje a légterelők használata.

Autós légterelő

 

Légterelőt szerelni egy autóra sok-sok előnnyel jár – olyanokkal is, amelyek elsőre talán eszébe sem jutnak. Klímaberendezés nélküli autó is kellemes hűthető például a segítségével, hiszen alkalmazásával menet közben sem vág be a huzat az utastérbe, és senki haját nem zilálja össze a menetszél. A légterelő akkor is biztosítja, hogy kellemes levegőt szívjanak az autó utasai, ha odakint szemerkél az eső – az esőcseppek nem jutnak át a légterelőn. Ha az autóban is szeretne dohányozni, de anélkül, hogy füst gomolyogna a feje körül, a légterelő jó megoldást jelent. Sokan nem bírják a klímaberendezések adta hűvöset, bármennyire praktikus megoldása is az utastér hűtésének – egy légterelő az ablakon az ő legjobb barátjuk lehet; ahogyan a kisgyerekeknek is, akiket a szüleik szeretnének megóvni a bevágó menetszél okozta fülgyulladástól... És végül, ott van az örök bosszantó probléma: bepárásodó szélvédő. Húzza le résnyire az ablakot, felejtse el, hogy akár huzat is lehetne, és élvezze, hogy a szélvédője tiszta, mint az augusztusi csillagos ég!

 

A légterelő azonban a fentiek mellett többet nyújt. Áttételesen ugyan, de higgye el, biztonságosabb közlekedést is. Kiszűrve a sok apró, kellemetlen problémát, melyek mind hatással vannak a sofőr komfortérzetére, és ezzel együtt teljesítményére, a légterelők valóban segítenek a biztonságosabb utazásban. Sőt, ha melegben kell parkolnia, és nem szeretné teljesen bezárni az autó ablakait, használatukkal ezt is megteheti – a kissé leengedett ablak észrevétlen marad. Mindemellett pedig, nem utolsósorban, egy kellő körültekintéssel kiválasztott légterelő esztétikailag is jót tehet az autónak.

 

Van belőlük széles, öblös változat és van pár centinyi formájú is. Magyarországon leginkább a Heko és a Szatuna termékei kaphatóak a légterelő-piacon. Minden autóhoz létezik megfelelő légterelő. A vásárlás előtt azonban mindenképpen győződjön meg arról, hogy a kiválasztott modell valóban felszerelhető-e az ön autójára!