Autófelszerelés Blog

Itt a tavasz, elő a bringákkal!

2018.03.26 11:30

Megérkezett a március, és vele együtt az igazi tavaszi időjárás is hajnali fagyokkal, kiadós esőkkel és meleg hétvégékkel, amikor előkerülnek a garázsból az ősz óta pihenő biciklik. Egy néhány évvel ezelőtt készült felmérés szerint Magyarország igen előkelő helyen áll Európában a rendszeres kerékpárhasználat tekintetében.

Hazánkat mindössze Hollandia, Dánia és Finnország előzi meg, vagyis a kontinens országai közül a 4. helyen állunk ebben a viszonylatban. Érdekesség, hogy ez a három ország a legboldogabb országok listáján is rendre az első 10-ben szokott végezni, míg Magyarország 2017-ben csak 75. volt rajta. Tehát megállapítható, hogy a biciklizés és a boldogság között nincsen egyenes arányosság…Negyedik helyünk a gyakorlatban azt jelenti, hogy a lakosság 65 százaléka biciklizik, 45 százaléka pedig heti rendszerességgel teszi ezt. (Összehasonlításképpen a lista végén kullogó Cipruson pl. a lakosságnak mindössze 18 százaléka rendelkezik egyáltalán kerékpárral.) Hazánkban sokan használják a biciklit munkába járásra, de szép számmal akadnak olyanok is, akiknek rendszeres hétvégi program a szabadban biciklizés. Utóbbiak számára, főként ha valamelyik nagyvárosban laknak, sokszor gondot jelenthet, hogyan jussanak el a kinézett erdei ösvényhez vagy bicikliúthoz úgy, hogy közben ne kelljen attól rettegniük, hogy egy figyelmetlen autós az árokba sodorja őket. A legbiztonságosabb megoldás természetesen az, ha autóval szállítjuk magunkat és a kétkerekű drótszamarakat is a helyszínre.

Aki próbált már autó hátsó ülésére vagy csomagtartójába behajtogatni kerékpárt, nagyon jól tudja, hogy ez két jármű nem kompatibilis egymással. Szerencsére az autofelszerelesek.hu kínálatában az összes Magyarországon népszerű autótípushoz kapható megfelelő kerékpártartó, így nem kell a 3D-s Tetris nagymestereivé válnunk, ha szeretnénk egy kis hétvégi sportolással levezetni a hétköznapok során felgyűlt feszültségeket. A tetőre, vonóhorogra illetve hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartók széles választékában mindenki megtalálhatja a kedvére valót.