Autófelszerelés Blog

Gyermek a biciklimen

2017.03.08 14:14

Az elkötelezett bringásoknak tavasz kezdetén pezseg a vére, sokan már most az országutakat járják, hogy egészséges, kényelmes és környezettudatos szenvedélyüknek hódolhassanak. Ahogy megszűnnek a reggeli fagyok, a családos biciklisek is felbátorodnak, és csemetéiket is igyekeznek megismertetni azzal a szabadságélménnyel, amit csak a tavaszi biciklizés adhat. A programhoz pedig jó gyerekülés kell. No, de milyen?

Ahogyan a legtöbb esetben, a biciklire szerelhető gyerekülés esetében is a használat módja szabja meg, milyen kiegészítőt érdemes vásárolnia. A kerékpárra szerelhető gyerekülést általában három-négy évre vesszük. Létezik belőlük előre és hátra szerelhető modell, utóbbiak között a csomagtartóra rögzíthető, illetve a vázra illeszthető változatok között válogathatunk. Bármelyik típusban gondolkodik is, tartsa szem előtt, hogy biciklis ülésben csak olyan gyermek szállítható, aki biztosan, stabilan képes ülni egyedül is!

Kisebb gyerekeket a szülők szívesebben visznek elöl; kétségtelen, hogy ebben az esetben a kicsi szem előtt van, könnyebb vele a kommunikáció, és ő is inkább biztonságban érezheti magát. Ha már nagyobb gyermeket szállít, komfortosabb lehet a hátul rögzíthető ülés. Egyre elterjedtebbek az adapterrel csatlakozó változatok, hiszen a segítségükkel a felszerelés egyetlen mozdulattal eltávolítható, ami lehetővé teszi, hogy ne kelljen mindenhová az üléssel menni, illetve ezek a modellek, kialakításuknak köszönhetően, tompítják az utazás közbeni rázkódást, a gyerekek kényelmesebben utazhatnak, mint a csomagtartóra szerelt ülésekben.

gyermek-a-biciklimen

Választásnál soha ne feledje azonban, hogy még a kényelmi szempontokat is megelőzi gyermeke biztonsága! Remek, ha a kicsi akár aludni is tud a hátradönthető székben, de ez nem előzheti meg azt, hogy a lábtartó állítható legyen, hogy a pántból ne húzhassa ki a lábát, hogy a biztonsági öv legalább három ponton rögzüljön, és éles sarkok ne legyenek az ülésen!

Mindenképpen olyan terméket vásároljon, amely rendelkezik minősítő tanúsítvánnyal, magyar nyelvű tájékoztatóval és szerelési útmutatóval! Vásárlás előtt az ülést próbálja a biciklire, és a rendszeres használat során szánjon időt az ülés állapotának ellenőrzésére is! A minőségi, megbízható gyerekülés mellett ügyeljen arra, hogy gyermeke az utazás során viseljen bukósisakot, lába, ruhája stb. sose érjen a kerékhez, és az ülés használati útmutatójában megjelölt súlykorlátot minden esetben tartsa be!