Autófelszerelés Blog

Díszléc nem csak dísznek

2017.01.26 14:00

A parkolóban nehéz úgy kiszállni az autóból, nehéz úgy kihámozni a gyereket a kocsiból, hogy autónk ajtaja ne pattanjon neki a szomszédban parkoló gépjárműnek... 

És sokszor tapasztaljuk a bevásárlás után, hogy a mi ajtónk látta kárát a másik autós hiábavaló igyekezetének, hogy sérülést nem okozva nyissa ki kocsijának ajtaját... Mi végre ez az állandó tapasztalat? Magyarországon senki nem tud helyesen parkolni? De igen. Csakhogy hazánkban szinte sehol nem tartják be a parkolóhelyek kiépítésénél kötelező 2,5x5 m-es szabványt, autóink tele horpadással, horzsolással...

Díszléc nem csak dísznek

A gondos autós persze ezt nem hagyja annyiban. Megoldást keres. És aki keres, talál: ajtóvédő díszlécet. Az apró autós kiegészítőt, amely valaha a luxus kategóriás autók gyári felszerelése volt, ma azonban bárki számára elérhető, hogy megkíméljen a mindennapos bosszúságtól. Véd a rányitástól, a parkolási sérülésektől, segít megőrizni a karosszéria épségét, autójának értékét.

Ajtóvédőt bárki, az igényeinek megfelelően szerezhet be. Választhat az autóra szabott dizájn termékek közül, de élhet azzal a lehetőséggel is, hogy az univerzális kivitelű díszlécekből válogat. Rögzítésük egyszerűen, jó minőségű ragasztóval vagy mágnessel történhet, saját kezűleg, a saját garázsában. Tisztítsa, zsírtalanítsa az autón azt a felületet, ahová a díszlécet rögzíteni szeretné, jelölje ki az alkatrész pontos helyét, majd a megfelelő ragasztóval erősen nyomja a felületre. Száraz időben dolgozzon a biztos tapadás érdekében! Kész.

A díszlécek nem csak az autó ajtóit védhetik. Léteznek a lökhárító sarkait óvó díszlécek, valamint küszöb- és csomagtérnyílás védő díszlécek is – ahol önnek védelemre van szüksége; többféle, de mindig ellenálló anyagból, választható színekkel.

A funkcionalitás mellett pedig az esztétikai funkció: az ajtóvédő díszlécek dinamikus külsőt kölcsönöznek az autóknak. A keresztben futó dísz(ek) optikailag tagolják a kocsi oldalának nagy, egybefüggő felületét. Apróság a jobb megjelenésért, a biztonságért, hogy Élmény legyen az autózás! Keressen minket, hogy segíthessünk!