Autófelszerelés Blog

Családi kirándulás: ha sok a csomag... Mit hova tegyünk?

2016.10.12 13:59

Szögezzük le: hacsak nem vagyunk az evilági hívságoktól mentes, minimalista, esetleg aszkéta guruk, családunk és felelősségeink vannak, mindig sok a csomag. A babakocsira biztosan szükség van, vízitúrára nem mehetünk a kenuk nélkül, ruha is kellene, na, meg végre jó lenne egy igazán jót pecázni... Gázmelegítő, lábmelegítő, piknikpléd... Milliónyi dolog, amit a célállomásra kell juttatni. A csomagtartó befogadóképessége meg véges. Ötlet kell, praktikus megoldások kellenek...

Az utastérbe nemigen érdemes pakolni. kényelmetlen és adott esetben balesetveszélyes is lehet. Ha mégis arra kényszerül, hogy az utasok mellett is pakkok legyenek, legalább arra ügyeljen, hogy a halom ne legyen magasabb, mint az ülés háttámlája. Amire feltétlenül szükség van az út során (papírok, víz, nasi), legyen a keze ügyében, de a többi holminak irány a csomagtárolókba vagy a csomagtartókra!

 

A befogadóképesség bővíthető az autón hátrafelé és felfelé. Ha az utánfutós megoldást kizártuk, mert nem bútorokat költöztetünk, akkor is érdemes például a bicikliket az autó farán szállítani: kisebb légellenállás, kisebb fogyasztás... Sőt, csomagtartó táskákat is szerelhetünk az autó hátsó részére. A tetőre a nagyobb, de nem túl nehéz csomagokat, felszerelést érdemes tenni (horgászbot, hálózsák, kajak stb.) A súly fele a keresztrudak között legyen, a fennmaradó terhet pedig a túlnyúlásokon arányosan ossza el! Az autó műszaki adatai között ne felejtse el ellenőrizni, mennyit bír a tető!

 

Tetőbox

 

A tetőbox sok holmi tárolására alkalmas. Még a kisebb űrtartalmúak is plusz 300 liter csomagteret jelentenek, a nagyobbak pedig akár 700 literrel is megnövelik a tároló lehetőségeket. Nem csak síléc szállítására alkalmasak. Elegánsak, biztonságosak, erősek. Jó megoldást jelentenek, ha olykor magára kell hagyni a poggyászt. Mehet bele bármi, de a benne lévőket nem árt hevederekkel, pántokkal is rögzíteni.

 

Szállításnál egyszerű, megbízható, sokszor olcsóbb társként szolgálnak a tetőkosarak, tetőrácsok. Akár stílusosan könnyed, akár robusztus formában választjuk, kiváltja a pótkocsit vagy a platót. Normál tetős, fixpontos vagy hosszanti tetőkorláttal felszerelt járművekhez egyaránt adaptálható. Ha szörfdeszkákat, kisebb csónakokat kell vinnie, a felszerelést egészítse ki könnyű habszivacsokkal is a tökéletes rögzítés érdekében! Ha a tetőcsomagtartókat választja, akkor is remek segítséget jelentenek a táskák: megóvják a holmit széltől, esőtől, naptól...

 

Ne feledje, hogy üzletünkben kölcsönözhet is, és ha tanácstalan, minden tudásunkkal a rendelkezésére állunk. A csomagolás nem lehet gond, csak néhány ötlet kell!