Autófelszerelés Blog

Autómosdatás a hideg idő beállta után

2017.01.02 09:43

A szépen ápolt autó fontos. Fontos annak, akinek az autója egyben a munkaeszköze, és találkozókra, megbeszélésekre érkezik vele; fontos annak, akinek az autója a hobbija, a kikapcsolódás szenvedélyes öröme; és fontos annak, aki tudja, az autó kívül-belül való ápoltsága nem pusztán esztétika, hanem józan gyakorlatiasság: az ápolt autó hosszabb életű autó.

Az autó rendszeres mosásával sok probléma megelőzhető. Elkerülhető például, hogy a küszöbökön, a kerékjárati íveken rozsda jelenjen meg, idő előtt öregbítve autónkat. Az autók rendszeres mosása az őszi/téli szezonban különösen fontossá válik. Rossz rutin, ha arra hivatkozva, hogy az ilyenkor tisztára mosott autó úgyis perceken belül újra ragadni fog a szutyoktól, nem végezzük el rendszeresen a mosást. A hideg időszak útviszonyai, a sár, a latyak, az olvadó hólé, a jégmentesítő anyagok maradványai autónkon megtapadva könnyűszerrel kikezdik a karosszériát.

 

Természetesen ebben az esetben is járjon az arany középúton! Nem kell hetente autómosóba vinni a járművet – ez éppúgy nem használ, ahogy az sem, ha elhanyagolja. Havonta egy mosás, nem kihagyva az alváz tisztítását sem, és egy szezon eleji/végi „balzsamos” kényeztetés elegendő az autónak. És ha már időt szán rá, érdemes egy füst alatt a szokásos ellenőrzéseket is elvégezni: ablakmosó-folyadék, ablaktörlők, fagyálló, belső takarítás stb.

 

Az autómosás ma már nem úgy zajlik, mint tíz-húsz éve. Sok településen tiltják is az otthon vagy a lakótelep parkolójában végzett, vegyszeres autótakarítást. Lássuk be, nem ok nélkül; sokszor nem a legkörnyezettudatosabb választás. A gondos autótulajdonos azonban azt is tudja, hogy a kézi autóápolás sokkal alaposabb, kíméletesebb, mint a gépi autómosók eszközei. A kezünk eléri a gépek számára megközelíthetetlen helyeket is, nem karcol, nem csíkoz... Mi hát a teendő?

 

GreenWash víz nélküli autómosó

 

Az autofelszerelesek.hu javaslata egy környezetkímélő, igazán zöld megoldás. A GreenWash víz nélküli autómosó a legkorszerűbb technológia felhasználásával készül, semmiféle élőlényre nem hat károsan, és gyakorlatilag víz felhasználása nélkül távolítja el autójáról a szennyeződéseket. Otthon, kézzel, a leggondosabb ápolásért.