Autófelszerelés Blog

Autóink tavaszi takarítása

2017.02.22 15:31

Mi jut eszébe, ha azt hallja: felülről lefelé, bentről kifelé, kipakolni, berakni? A válasz: az autók tavaszi nagytakarítása! Igen, tudjuk, a találós kérdésen még dolgoznunk kell egy kicsit, de ha csak ennyit jegyez is meg arról, mire van az autójának szüksége, amikor elolvad a hó, és újra melegíteni kezd a Nap, ön (és az autója) már nyert.

Mert ahogyan lakásra, kertre, úgy az autóra is ráfér az alapos takarítás kikeletkor. A gondos autós tudja, hogy ha időt szán a kocsi kipucolására, nem csupán optikai tuningot hajt végre, hanem biztosítja, hogy az autóra télen rakódott savas, sós szennyeződés ne kezdhesse ki a karosszériát, hogy az autó belső terébe hordott sár és latyak ne tegye tönkre a szőnyegeket, vagyis előre gondolkodik, és megőrzi autója állapotát, végső soron pedig értékét.

szövetszőnyeg

Az autótakarítás nem nagy mutatvány, még ha kétségtelenül időigényes és kissé macerás program is. Íme, az autofelszerelesek.hu néhány gyakorlati tanácsa, hogy megkönnyítsük a munkát:

1. Alvázmosás legalább ilyenkor az évben! Sok kezdődő károsodás csak akkor válik láthatóvá, ha eltávolította az alvázra rakódott szennyeződést, illetve csak így előzheti meg, hogy a maró anyagok egész évben egyék a gépet.
2. A kézi takarítást semmiféle gépi mosás nem képes helyettesíteni.
3. Takarítás előtt szereljen le minden csomagtartót, kiegészítőt kívül, és pakoljon ki minden felesleges dolgot belülről!
4. Szüksége lesz vödörre, vízre, tisztítószerekre, porszívóra, autóápolási termékekre, nedves és száraz rongyokra, türelemre és éles szemre.
5. Mindent takarítson át! Vagyis súrolja meg a gumiszőnyegeket, porolja ki a szövetszőnyegeket, tisztítsa meg a kárpitot, az üvegfelületeket, a gumitömítéseket, az ajtókat, a pedálokat, a klímaberendezést! Mindent.
6. Haladjon fentről le, bentről ki!
7. Öblítés után húzza le a felesleges vizet a kocsiról, majd egy nedvszívó kendővel törölje tisztára az autót!
8. A takarítás koronája az ápoló polírozás – a csillogás örömmel tölti majd el.
9. Ami télen fontos lehetett a csomagtartóban (hólánc, meleg takaró stb.), mostanra nem az; vegye ki az autóból!
10. Ha még az üléshuzatokat is kimosva teszi vissza, autója készen áll a tavaszi/nyári élményekre!
… mert az utazás legyen élmény! ...