Autófelszerelés Blog

Amikor a vörös feketébe vált...

2017.11.17 09:53

Kezdődhetne így egy okkult, nostradamusi jóslat jövőre vonatkozó rejtélyes szövege is... De nem erről van szó. Hanem a mára az egész világon ismert és egyre népszerűbb Black Fridayről. És hogy ne ködösítsünk tovább, lássuk, miről beszélünk!

A Black Friday a kereskedelemben használt fogalom, annak a pénteknek a megjelölésére, amely a november negyedik csütörtökét, azaz a hálaadás ünnepét követi az Egyesült Államokban. Ma már egyre inkább úgy tekintünk erre a napra, mint a karácsonyt megelőző vásárlási szezon kezdetére. 2009 óta gyakorlatilag az egész világon ebben az értelemben használják a kifejezést, és egyre elterjedtebb gyakorlat, hogy ezen a napon az üzletek, boltok, online kereskedések hatalmas kedvezményekkel, sokszor egész napos nyitva tartással várják a vevőket.

Pedig eredetileg negatív jelentéssel használták. Philadelphia utcáin (ahol a Black Friday összetételt megalkották) ez a novemberi péntek a hömpölygő tömeget, a rengeteg balesetet, a forgalmi dugókat jelentette... És hogy miért a piros és fekete? Mert a könyvelésben a veszteséget pirossal, a nyereséget feketével jelölik... Nem véletlen: a tömeg ugyanis maradt, sokan szabadságot vesznek ki, hogy jó áron vásárolhassanak, vagyis a nyereség garantált. Az már mellékes veszteség, hogy a tülekedésben nem ritka a sérülés, sőt, a haláleset sem...

A Black Fridaynek a világ harmóniáját megőrzendő ellen-napja is született az elmúlt évtizedekben: a Ne vásárolj semmit!-nap. A mozgalom aktivistái arra biztatják világszerte az embereket, hogy november utolsó péntekén ne vegyenek semmit. Mottójuk Az, ami elég, az elég.

November végén tehát nagy a dilemma: venni vagy nem venni... Vagy nem is olyan sorsdöntő kérdés ez. Az autofelszerelesek.hu webáruház azért van, hogy ön egész évben, a legjobb áron és kifogástalan minőségben érje el azokat a termékeket, amelyekre szüksége van. Állandó akcióink, felkészült szakembereink az ön rendelkezésére állnak – azt pedig, hogy a Black Friday jegyében szerzi-e be autójának felszereléseit, vagy aznap éppen semmit nem vásárol, önre bízzuk...