Autófelszerelés Blog

A legfurább baleseti okok

2018.08.28 13:00

Az internetet ellepő fedélzeti kamerás videókban sokszor nem a vétkes sofőr szemszögéből látjuk a baleseteket, így nehéz megállapítani, mi lehetett a kiváltó ok, ám általánosságban elmondható, hogy a leggyakrabban azért történik az ütközés, mert a vezetőnek valami elvonja a figyelmét. Az alábbiakban összeszedtük az utóbbi években előfordult legfurább eseteket, amikor a hibázó autóvezetők egészen szokatlan magyarázatokat adtak az incidensekre.

Ausztráliában egy 79 éves asszony azért vesztette életét, mert balszerencséjére éppen egy éles kanyar bevétele közben tüsszentett. A tüsszentés miatt egy pillanatra önkéntelenül behunyta a szemét, ezért elveszítette uralmát az autó fölött, ami letért az útról, és többször megpördült. A kiérkező mentősöknek az asszony még el tudta mondani, hogy tüsszentése okozta a balesetet, ám olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.


Egy norvég férfi hazafelé tartott éjszaka, amikor hirtelen egy rénszarvast pillantott meg az út közepén. Reflexszerűen félrerántotta a kormányt… és telibe kapott egy medvét. Ez még arrafelé sem gyakori, ugyanis állatvédők szerint mindössze 150 medve él az országban.
Az USA egyes államaiban jóval korábban lehet jogosítványt szerezni, mint Magyarországon, de 13 évesen még mindenhol tilos az autóvezetés, ezért egy New Jersey-ben élő kamasz lány elcsente a család egyik autójának kulcsait, és titokban indult felfedezni az országutat, ám amikor a szembejövő sávban közlekedő egyik autó volánja mögött meglátta az anyját, pánikba esett, és fának hajtott.
Kansasben egy 17 éves arachnophobiában szenvedő lány vezetés közben egy pókot vett észre az ölében, amit a kormányt elengedve próbált agyonütni. Autója áttért a szembejövő sávba, és tömegbalesetet okozott, amelyben összesen 11 ember sérült meg.
Egy 26 éves San Franciscó-i nő a holdat nevezte meg a felelősnek, amiért elgázolt két embert egy gyalogátkelőhelyen, a hold ugyanis napfogyatkozást okozva a napkorong elé úszott, ő pedig annyira belefeledkezett a látványba, hogy nem vette észre a két gyalogost, akik szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszták az esetet.
Az autofelszerelesek.hu kacifántos magyarázatok és mosolyogtató bakik helyett minőségi termékekkel (dísztárcsák, tetőcsomagtartók, autószőnyegek stb.) és pontos kiszolgálással igyekszik ügyfelei kedvében járni. Tegyen próbára bennünket!