Autófelszerelés Blog

A gumiszőnyegek ideje

2016.10.20 12:19

Autója nevében is bátran kijelenthetjük, hogy ősztől tavaszig minden gépkocsi karosszériája szívesen visel gumiszőnyeget. A gumiszőnyeg ugyanis a hűvös napokra jellemző sáros, só -és hólatyakos időben is képes megőrizni az autó padlójának épségét. A tavasszal és nyáron elegendő szövetszőnyeg ugyanis nem tudja megakadályozni, hogy a káros-savas levek ne szivárogjanak alá, és ne kezdődjön el a rozsdásodás. Az autó padlójának korrodálódása nem visszafordítható folyamat, és az eredeti állapot visszaállítása szinte lehetetlen – amellett, hogy még a törekvés is rendkívül költséges. A könnyen ki- és behelyezhető gumiszőnyegek segítenek megőrizni gépkocsija eredeti állapotát, ezzel együtt pedig értékét.

A gumiszőnyegeknek a védelmen felül persze más szerepe is van. Rezgéscsillapítóként működnek az utastérben, részt vesznek a csúszásmentesítésben és megfelelő használat esetén a tisztaság, rendezettség érzetét keltik az autóban. Méretpontos fajtáik minden autótípus számára elérhetőek többféle színben is. A tökéletes védelem érdekében, vagy nagyobb igénybevétel esetén érdemes őket még magasabb peremű hótálcával is kombinálni, hogy megemeljük az egyébként 10-13 mm-es peremmagasságot.

 

A gumiszőnyegek ideje

 

A gumiszőnyeget választhatja rácsozott vagy mintás felülettel – ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a felhasználók lába ne csússzon meg a szőnyegen. Mindig a szövetszőnyeg helyett tegye az autóba, ne annak a tetejére! A szövetszőnyeget tisztítsa ki, és hagyja tavaszig pihenni! Vásárláskor válassza a magasabb minőséget! A jobb minőség tartósságot is jelent, illetve újonnan behelyezve sem okoz kellemetlen szagot az utastérben.

 

Ha még nincsen ötlete, mit ajándékozzon autójára igényes barátjának, ismerősének karácsonyra, jó szívvel ajánljuk önnek, hogy nézzen körül gumiszőnyegeink között! Hosszú távra szóló, hálás ajándék lehet, melyet egy hozzáértő biztosan értékelni fog. Védelem, biztonság, rendezettség és tisztaság – gumiszőnyeg ősztől tavaszig.