Autófelszerelés Blog

Kartámasz alias könyöklő – mindegy, mi a neve, jó barát

2016.08.26 12:04


Az autózásban, mint az élet olyan sok más területén legtöbbször két szempont összeegyeztetésére törekszünk: a dolgok legyenek funkcionálisak és legyenek esztétikusak. A művészettörténet, benne az iparművészet és minden alkalmazott művészet is, ezek közös metszetében igyekszik tervezni és alkotni...

Persze egy kartámasz nem iparművészeti termék. Bár, a meleg nyári estéken egy kellemesen hűvös sör társaságában akár érdemes lenne azon elvitatkozgatni, hogy mi is az a művészet... Szóval, a kartámasz vagy másik nevén könyöklő nem iparművészeti termék ugyan, de egyesíti magában a praktikumot és azt, hogy feltűnősködés nélkül emelheti egy autó belső megjelenésének fényét. A jól megválasztott autós kartámasz sok apró-cseprő ügyben a sofőr segítségére lehet. Legtöbb típusa tároló részt is rejt magában, amely egyetlen mozdulattal feltárható, és akár vezetés közben is kezelhető. A kézre eső tároló jó szolgálatot tehet a városi utazás közben és hosszabb autóutakon is. Elrejthető benne minden, aminek nemigazán találunk helyet máshol: iratok, szemüvegek, kulcsok, térképek vagy a bevásárlókocsik zsetonjai mind remekül érzik majd magukat itt. A kartámaszok egyes modelljeinél pedig a belső rekesz mellett italtartót vagy aprópénztartót is kialakítottak – kinek-kinek igénye szerint. A könyöklők, a még kényelmesebb használat érdekében, ma már sokszor előre és hátra is csúsztathatóak, magasságuk változtatható. Egyes típusaik kivehető övtáskát is rejtenek.

Fentebb említett hasznossága mellett a könyöklő jól öltözteti az autónk belsejét is. Gyakorlatilag mindenféle korú és típusú gépkocsihoz megtalálható a legmegfelelőbb modell. Beszerelésük nem ördöngösség, otthon is elvégezhető. Műbőrből készült darabjai éppúgy kaphatóak, mint a textilbőrrel vont vagy a flokkolt változatok, vagy ezek kombinációi. Színeikben pedig biztosan talál az autójához harmonikusan illő darabot. Az elegáns fekete vagy karakteresebb szín is bármikor elérhető. A kartámaszok pedig akár fel is hajthatóak, ha nincsen rájuk szükség. Mindenben a vezető kényelmét szolgálja.

...még ha nem is iparművészeti termék, mindent tud, amit illik tudnia: elegáns és praktikus. Könnyen tisztán tartható és segít fenntartani a rendezettséget az autóban. Egy könyöklőtől talán nem is kell többet várni... Az autofelszerelesek.hu az Armster kartámaszait ajánlja. Megbízható gyártmány, kipróbált minőség autótípushoz szabva.