Gumi méret szerint

Hólánc gumiméret szerint

A gumi méret szerinti hólánc választás hatékony megoldást jelent a téli hónapokra való felkészülésre. Az erősen havas, jeges és csúszós utakon a biztonságos közlekedésre kiemelt figyelmet szükséges fordítani, hiszen ilyenkor gyakoribbak a koccanások és balesetek. Hólánc segítségével azonban minden gépjármű felkészíthető a megváltozott útviszonyokra. Webáruházunkban 12" és 24" kerekek számára is számos minőségi hólánc érhető el. Automata feszítő rendszeres hóláncok segítségével a felszerelés ideje kifejezetten rövid, és azonnal útnak lehet indulni a komolyabb kihívást jelentő időjárási körülményekben is. 

Első a biztonság

 

A megfelelő hólánc kiválasztása elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez. A téli hónapok beköszöntével rendkívül rövid idő alatt, és jelentősen átalakulnak az időjárási viszonyok. A nagy mennyiségben lehulló csapadék miatt az utak csúszósak és veszélyesebbek lesznek. A féktáv megváltozik, és figyelmetlenségek esetén nagyobb az esély a kisebb-nagyobb ütközésekre. 

 

A hóláncokat természetesen a legtöbb esetben a külföldi utazások miatt vásárolják meg az autósok. Külföldön ugyanis számos országban a hatóságok jogilag szabályozzák a hólánc használatát, és akár komolyabb pénzbírság is kapható a hiányában.

 

Érdemes mindig a gépjármű gumi mérete szerint hóláncot választani, hogy műszakilag garantáltan megfelelő legyen az autó állapota a téli közlekedésre. Webáruházunkban a hóláncok 12" és 24" kerékhez is elérhetők, de speciális kerékméretek esetén is számos típus közül lehet választani.

 

Milyen szempontokra érdemes figyelni?

 

A hólánc kiválasztása során az autó gumi mérete mellett még érdemes néhány további tényezőt is számításba venni. 

 

Szerelési idő: Érdemes már a legelején eldönteni, hogy mennyi időt szeretne eltölteni a hólánc felszerelésével. Az automata feszítő rendszeres hóláncok biztosítják a legrövidebb felszerelési időt. Azok számára, akik a lehető leghamarabb szeretnék elvégezni a hólánc felszerelését, a feszítő rendszeres termékek jelentik a hatékony megoldást. Minél korszerűbb a hólánc feszítő rendszere, annál kevesebb idő szükséges a felszerelés elvégzéséhez. Célszerű legalább középkategóriás minőségű automata hóláncokat választani, hogy a lehető legkevesebb időtöltéssel járjon a hólánc szakszerű rögzítése.

 

Kapaszkodóképesség: Egy hólánc átlagon felüli kapaszkodóképessége akkor válik szükségessé, ha a meredekebb utakat nagyobb mennyiségű hó lepi el. Ilyenkor a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen, hogy a hólánc kapaszkodóképessége elegendő legyen a hatékony haladáshoz.

 

Árkategória: A biztonságon soha nem érdemes spórolni. Webáruházunkban azonban mindegyik hólánc garantáltan megfelelő minőséget nyújt az akadálymentes közlekedéshez. Természetesen a hólánc kiválasztása során érdemes figyelembe venni az árakat is, az adott céloktól függően. Minél gyakoribb a hólánc használata, annál magasabb árkategóriájú típust érdemes választani. A magasabb árkategória az esetek többségében gyorsabb felszerelési időt jelent.